thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail

Καλώς ήλθατε

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του συνθέτη Αριστείδη Στρογγύλη! Εδώ, στην αρχική σελίδα, μπορείτε να ενημερώνεστε όσον αφορά εκτελέσεις έργων και επίκαιρα projects. Μέσω του βιογραφικού του και της εργογραφίας του, μπορείτε να πάρετε μια εικόνα της εργασίας του σαν συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγό . Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα projects του. Στην σελίδα ακούστε μπορείτε να βρείτε αποσπάσματα από έργα του και στη σελίδα φώτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες του. Φυσικά μπορείτε και να επικοινωνήσετε με τον συνθέτη, εάν το επιθυμείτε. Για ερωτήσεις ή τεχνικά προβλήματα γύρω απο την ιστοσελίδα, παρακαλώ απευθυνθείτε στον Webmaster.

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος ή να τις σώσετε στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στις φωτογραφίες.

Παραγγελεία σύνθεσης έργου από την Gewandhaus της Λειψίας :: Πρώτη εκτέλεση στις 3. Μαρτίου 2018

257 Jahre GewandhausΗ Gewandhaus γιορτάζει το έτος 2018 τα 275. της γενέθλια. Με αυτή την αφορμή ο Αριστείδης Στρογγύλης προσκλήθηκε να συνθέσει ένα ορχηστρικό έργο, το οποίο θα έκτελεστεί για πρώτη φορά στις 3. Μαρτίου 2018 από την Gewandhaus υπό την διεύθυνση του μαέστρου Andris Nelsons. Ο τίτλος του έργου είναι "Άγγελοι της ελπίδας" .

Η LVZ, κεντρική εφημερίδα της Λειψίας, γράφει μετά την πρώτη εκτέλεση:

[Ο Στρογγύλης] κατέχει την μεγάλη αναπνοή και την τέχνη της αφήγησης ιστοριών με ήχους. Το ηχητικό του ποίημα σε ποιήση Ρίλκε είναι πολύπλοκο, αλλά κατανοητό, παθιασμένο και αισθησιακό, εξωτικά λαμπυρίζων αλλά παραμένοντας ρομαντικά γειωμένο. Αναπτύσσει τη μεγάλη ορχηστρική κίνηση με χειροπιαστό υλικό, είναι ρυθμικά συναρπαστικό και γοητευτικά ενορχηστρωμένο. Μια τέτοια βέβαιη αποτελέσματος μουσική είναι πάντα εύκολο να συγκριθεί με μουσική κινηματογράφου. Αλλά οι ήχοι του Στρογγύλη δεν χρειάζονται οθόνη. Μαθαίνουν μόνοι τους στις εικόνες του μυαλού να περπατάνε. Ο Andris Nelsons […] λαμβάνει σοβαρά υπόψη του το έργο, αναπτύσσει με την εορτάζουσα ορχήστρα υπέροχες μελωδίες, λειτουργικές επικλήσεις, απαλές ετεροφωνίες και λάγνους χορούς. Από μια παρτιτούρα που δεν ενδιαφέρεται για σχολές, ούτε για δόγματα, παρά στοχεύει απροκάλυπτα στην καρδιά και στην κοιλιά του ακροατή, όχι μόνο του παιδικού.

Όλη η κριτική από τον Peter Korfmacher (pdf)

22.-24. Σεπτεμβρίου 2017: Διαγωνισμός σύνθεσης – 12. Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής για παιδιά

Στο φετινό φεστιβάλ Κλασσική Μουσική για παιδιά οργανώθηκε ξανά ένας διαγωνισμός παιδικής και εφηβικής σύνθεσης. Φέτος ο διαγωνισμός ήταν για βαρύτονο, βιολί, βιολοντσέλλο και πιάνο πάνω σε κείμενα γερμανικού ρομαντισμού. Το Σάββατο, στις 23. Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκαν τα καλύτερα κομμάτια σε συνδιασμό με τη θεατρική παράσταση ¨η μυστηριώδης βαλίτσα¨, τη χορωδία του δημοτικού σχολείου forum thomanum και το γκρούπ παιδικών ακροβατικών Cirque de l’ Èglise. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και νικήτριες.

Καλλιτεχνικό γραφείο: Konzertbüro Andreas Braun

Το καλλιτεχνικό γραφείο του κ. Andreas Braun στην Κολωνία, αναλαμβάνει απο φέτος την αντιπροσώπευση της συνθετικής εργασίας του Αριστείδη Στρογγύλη. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις Πληροφορίες.

Ψάχνουμε: Συμμετέχοντες για σεμινάριο σύνθεσης το Μάρτιο του 2017

Ψάχνουμε νεαρούς συνθέτες και συνθέτριες! Αυτό το σεμινάριο σύνθεσης απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 9 εώς 19 χρονών και λαμβάνει χώρα απο τις 17 εώς τις 19 Μαρτίου στο campus forum thomanum. Επαγγελματίες μουσικοί και συνθέτες εισάγουν τους νεαρούς στον κόσμο της σύνθεσης. Το σεμινάριο οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και φέτος τα κομμάτια που θα γραφτούν θα είναι για πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο και βαρύτονο. Τα κείμενα που θα χρησιμοποιηθούν είναι κείμενα του γερμανικού ρομαντισμού.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα εικοσάλεπτο φίλμ με θέμα το περσυνό σεμινάριο σύνθεσης:


Η συμμετοχή είναι δωρεάν, μέγιστος αριθμός συμμετεχώντων 12.

17.12.2016 :: Κοντσέρτο του Ulrich von Wrochem (βιόλα) στην Αθήνα

Στις 17 Δεκεμβρίου 2016 ο Γερμανός βιολιστής Ulrich von Wrochem θα παίξει ένα σολό κοντσέρτο έργων για βιόλα στην Ευαγγελική Εκκλησία της Αθήνας στην οδό Σίνα. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και το έργο του Αριστείδη Στρογγύλη για βιόλα "Μεταξύ Ζώου και Θεού".

Δείτε το πρόγραμμα της (pdf). 

Νέα και συναυλίες περασμένων ετών βρίσκετε στο → αρχείο

Επικοινωνήστε

ImageAristides Strongylis
Gustav-Mahler-Str. 24
D-04109 Leipzig
Germany
τηλ.: +49(0)341-35572593
aristides@strongylis.com